ISO 9001. En verden med mange fordomme

V-MES Training – ISO 9001. En verden med mange fordomme

ISO 9001 udkom i 2015 i en ny udgave, hvor strukturen & opbygningen fremover kan sammenlignes med rigtig mange andre standarder.

Dette må absolut være en fordel for brugeren. Resultaterne kan allerede ses hos flere virksomheder som bl.a. har valgt at blive certificeret i op til flere standarder, som følger denne nye struktur.

Men hvorfor ser jeg virksomheder, som nærmest har en mindre positiv indstillingen til ISO 9001 i sin helhed. Ordet “Kvalitetsstyring” har fået et negativ ladet indhold, idet mange virksomheder sammenligner det med ISO 9001 ( Kvalitets ledelses systemet ) som i de tidligere udgaver (2008 og før) resulterede i flere meters dokumentation og Process beskrivelser, som af mange i virksomhederne føltes var for tunge, for teoretiske & i mange tilfælde nærmest ubrugelige i det daglige!

Det er jo stik modsat af hvad ISO 9001 skal stå for!

Mulighederne for den moderniserede ISO 9001:2015 er langt mere omfattende, dynamisk og virksomhedsorienteret! Alt dette medfører en øget effektivitet i den aktive brug af standarden, en aktuel mulighed for øget omsætning samt en øget tilfredshed hos både virksomheden, kunderne og være med til at genskabe den positive side af en standardisering, som den i bund altid har været.

Den eneste forskel er måske bare, at ISO 9001:2015 i dag er gjort mere brugervenlig til virksomheden og med et øget potentiale for aktiv brug af standardens egentlige formal. Formålet var og er at skabe merværdi for virksomheden, få en positiv påvirkning af din virksomheds bundlinje, samt være med til i sidste ende at lette byrden i den daglige & aktive brug af standardens indhold.

Har du spørgsmål til dine muligheder i virksomheden, om du ønsker en certificering eller ej, eller blot at du ønsker at køre dit management system parallel med de grundlæggende krav i standarden, så tag endeligt kontakt.

Måske er du også interesseret i: